Op zoek naar een kleuter- en lagere school in Antwerpen?

Wil je graag inschrijven in één van onze scholen? Dan moet je jouw kind in de periode januari-maart eerst aanmelden voor die school. Alle Antwerpse scholen gebruiken het aanmeldsysteem Meld je aan. Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende stappen in het schoolkeuzeproces. Meer informatie over het aanmelden zelf, vind je ook op de website van Meld je aan.

Ben je op zoek naar een school dicht bij huis? Bekijk het overzicht van onze scholen in jouw wijk. Lees meer over hun sterktes en vind de perfecte match voor jouw kind! 

Afbeelding
Ouder meisje helpt jonger meisje met veters strikken

Hoe werkt het inschrijvingsproces in Antwerpen?

Zoek een school in je buurt via onze scholenzoeker. Geef je straat of postcode in en kom te weten welke stedelijke scholen zich in je buurt bevinden. 

In de periode februari-maart organiseren onze scholen bezoekmomenten. Daar kom je meer te weten over de aanpak en de sterktes van de school. In december communiceren onze scholen hun bezoekdagen of rondleidingen op hun eigen website. Neem een kijkje op de schoolwebsites van je favoriete scholen. Ook op de website van Meld je Aan vind je alle bezoekdagen terug. 

Via Meld je Aan geef je 5 scholen op in de volgorde van jouw voorkeur. Aanmelden is nog niet gelijk aan inschrijven. Als je jouw kind hebt aangemeld, krijg je eind april een bericht van Meld je Aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind kan inschrijven. 

Heb je in mei nog geen school gevonden? Dan kan je je kind aanmelden tijdens de vrije inschrijvingsperiode. De startdatum van de vrije inschrijvingsperiode wordt in mei gecommuniceerd. 

Wanneer moet ik mijn kind aanmelden en inschrijven? 

1ste aanmeldperiode: In oktober worden hier de start- en einddatum bekendgemaakt. Hou deze pagina in de gaten.

Kinderen die al een broer of zus op de school hebben of kinderen van het personeel krijgen tijdens de 1ste aanmeldperiode voorrang. Laat de school eerst schriftelijk of mondeling weten dat je jouw kind wil aanmelden. Daarna kan je de aanmelding in orde brengen op de website van Meld je aan.  

Stap 1: Meld jouw kind online aan bij de school van broer of zus (of bij de school waar je zelf werkt). 
Stap 2: In februari krijg je een bericht waarin staat of jouw kind kan starten in de school. 
Stap 3: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in. 

2de aanmeldperiode: In oktober worden hier de start- en einddatum bekendgemaakt. Hou deze pagina in de gaten.

Tijdens deze periode kunnen alle kinderen aangemeld worden en kan je als ouder een voorkeur voor bepaalde scholen opgeven. 

Stap 1: Bezoek scholen in de buurt. Kies best meer dan vijf scholen.  
Stap 2: Meld jouw kind online aan. Zet de scholen in de volgorde van jouw voorkeur.  
Stap 3: Eind april krijg je een bericht van Meld je aan. In dat bericht staat in welke school je jouw kind mag inschrijven. 
Stap 4: Maak een afspraak met de school en schrijf jouw kind in. 

De aanmeldingen voor het schooljaar 2024-2025 zijn afgesloten. Heb je je kind aangemeld? Dan kreeg je een bericht over jouw aanmelding. Heb je nog geen kleuter- of lagere school voor je kind? Dan kan je het tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 23 mei 2024 om 9 uur inschrijven in een school met vrije plaatsen. Bekijk het overzicht met vrije plaatsen op de website van Meld je aan. 

Kan ik mijn kind nog inschrijven voor het lopende schooljaar 2024-2025?

Ja, dat kan je doen tijdens de schooluren. Maak hiervoor een afspraak met de school waarin je jouw kind wil inschrijven. 

Hulp nodig met aanmelden?

Contacteer de Helpdesk van Meld je Aan telefonisch op het nummer 0800 62 185  of stuur een mail naar helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be
Of neem contact op met de school waarvoor je jouw kind wil aanmelden. De school helpt je met plezier verder. 

Afbeelding
meisjes in de moestuin